Видео за комплекс Куклите

За комплекс Куклите

Село Царева Ливада се намира в сърцето на централен балкан само на 6 км от Дряново и 9 км от Трявна, старопрестолният град Велико Търново е на 25 км а столицата на хумора Габрово на 20 км, чудесно отправна точка ако желаете да разгледате и опознаете този регион комплекс Куклите отваря врати през 2002 година като в самото начало възстановява и реновира басейна който е построен през далечната 1939 година по нареждане на царя по това време селото е със статут на курортно селище а района е с най-благоприятен климат и въздух по данни на Юнеско.

През 2007 година комплекс Куклите открива и своята първа хотелска част с няколко стаи за настаняване а през 2014 година втората по-голяма модерна хотелска част най-новото допълнение към комплекс Куклите е от 2020 година модерен и луксозен двуетажен апартамент.

Царева Ливада разполага с мек и топъл климат ясно слънце и добро географско разположение които са предпоставка за проектиране и построяване на първия плувен басейн в България. Басейнът е реконструиран през 2002 година като кулата и самото корито са запазени в първоначален вид добавени са детски басейн и открито джакузи размерите на басейна са 25 м дължина и 12 м ширина а в дълбоката си част достига четири метра.

Комплекс Куклите има две части за настаняване като едната е категоризирана с две звезди а другата с три звезди, първата част с две звезди разполага с три двойни стаи две тройни и апартамент с две спални, втората част с три звезди разполага с три двойни 4 тройни двустаен апартамент с тераса и една семейна стая за четири души.